Carnavalskleding heren - Confettifeest.nl

Carnavalskleding heren

Mannen, tijd om uit te pakken!
19 December 2019

Carnavalskleding heren: Alle tips voor echte mannen!

Het is weer tijd voor het gekkenfestijn, je helemaal de pleuris te zuipen, te zingen, te dansen en je natuurlijk in het meest gekke carnavals outfit te hijsen!
Nu ken ik zelf wel het ding dat je dan denkt van ja tof, vet veel zin in maar shit, wat moet ik nou aan?!
Daarbij komt het dat het met carnaval ook nog eens zo is dat het niet gewoon een easy themaatje is maar dat de carnavalskleding die je aantrekt afhankelijk is van de plek waar je naar toe gaat.
Ga jij nou naar Breda,den Bosch, een dorp in de buurt of Eindhoven dan nemen ze ook al genoegen met een bananenpak of bijvoorbeeld een trainingspak.
Ik moet je eerlijk zeggen dat ik eerst ook nog niet zoveel af wist van Carnavalskleding heren en ik zeker geïnspireerd ben door de verschillen van het bourgondisch carnaval en Rijnlands carnaval. Misschien helpt dit jou ook efkes op weg:


Bourgondisch hossende pepers

1784072730-carnavalstringborat.jpgJe hebt het Bourgondische carnaval, ik dacht bij bourgondisch direct aan veel wijn, veel eten, dansen op tafel, zo is dat bij het carnaval in Brabant ook echt wel! Brabant valt namelijk onder het Bourgondische carnaval, net als Vlaams Brabant. Dat bourgondisch carnaval wordt eigenlijk een beetje gezien als het verzet tegen de gedwongen etiquette. Wat ik wel begrijp want ja, je wilt toch niet gedwongen op een bepaalde manier feest vieren?
Brabant staat bekend om zijn carnaval met Hollandse muziek, Hollandse typetjes en in veel dorpen wordt het dan ook zeer gewaardeerd als je een boeren kiel draagt met een zakdoek. Breda, den Bosch en Eindhoven zijn een stuk vrijer en eenvoudiger. Dus daar kun je lekker los gaan met de welbekende buispakken, gekleurde suits, al trek je een fel roze panty over je hoofd en een Tweeny weeny string bikini aan, het kan allemaal!

Kijk, dan kun je ook lekker in een string fietsen als je op vakantie bent!

1055333768-carnavalvodkafles.pngVeel gaan verkleed als object:
Tips: Hierbij werkt een bierglas altijd goed, in ieder geval iets met drank want carnaval staat toch ook wel bekend om 4 dagen lang zuipen, feesten, dronken je versiertrucs in de strijd gooien, rollend je bed in en hoppa weer door!
...
1097670523-carnavalpolitieagent.pngTypetjes zijn ook erg populair in het bourgondische carnaval:

De Politieagent! Denk jij nou van DAAAGHHH ik heb echt niet zo'n lekker strak lijf? Dan verkopen wij ook een voorbind torso!
...


En natuurlijk het beroemde carnavals kostuum De banaan:


2075340237-bananenpakcarnavalgroep.png2792984061-bananenmuts.png


Uitbundig Rijnlands carnaval

3656239151-carnavalwinter.jpgDan heb je nog het Rijnlandse carnaval, deze versie wordt gevierd in Limburg en dan vooral op straat. Bij het Rijnlands carnaval kijk je je ogen uit en is het zeker ook een aanrader om bij de carnavals parades te gaan kijken! Het Rijnlandse carnaval staat bekend om zijn prachtige uitgedoste kostuums en schmink, de carnavals liefhebbers zijn dan ook lang bezig om het perfecte meest idiote of meest kleurrijke carnavals kostuum te maken. Dus, zo uitbundig en mooi mogelijk. Het Rijnlands carnaval was om ooit de spot te drijven met de gevestigde orde, ha yes! Lekker rebels dus! Tijdens het Rijnlands carnaval dragen ze onder de carnavalskleding van Limburg vaak dikke lagen, want bereid je voor, in Limburg vieren ze het vooral buiten en is het geen zwaaien met je cocktail in bikini weer!

_____Tip van oma: Koop een thermo legging en draag die onder je carnavalskleding, dan komt het allemaal goed!


Limburgs carnaval

De Limburgers draaien de naaimachines al ver van te voren, ze maken het liefst voor elke dag een ander pak. Terwijl er bier wordt gedronken op de Fanfares en lokale chanson. Let op: De kleuren groen, geel en rood zijn een grote hit bij het carnaval in Limburg. In Limburg zie je veel zelfgemaakte pekskes met veren, glitters en lampjes met waanzinnige hoofdtooien en pruiken! De carnavalsvierders besteden een hoop tijd en geld aan hun carnavalskostuums, je kunt dus niet komen aanzetten in een boeren kiel of bananenpak.

Trek bijvoorbeeld deze fantastische Limburgse carnavals jas aan.
(Tip: Ik raadt je aan er een hoge hoed bij te dragen en je lekker uit te leven met schmink en een gekke broek! Dan zal je zeker pluspunten krijgen van de Limburgers!)
OF deze waanzinnige pauwen carnavals jas is een echte hit:
2020673427-carnavalsjaslimburggoedkoop.jpg4187196961-carnavalsjastrend2020.png


2085515027-gezicgt.jpg


Kijk, dan ben je net zo blij als deze man.

Tijdens het carnaval in Maastricht mag je wild dromen, je kunt namelijk zijn wie je wilt zijn!
Waar je ook heen gaat, het maakt geen drol uit want overal is het fantastisch en gezellig met carnaval, ik zou zeggen VEEL PLEZIER! Je gaat vast heerlijk genieten.

Kijk, zoals deze man:

4014043911-bloem.png


Groetjes van de Confetti, LOVE