Sarah 50 - Confettifeest.nl

Sarah 50 producten, groots assortiment. Wordt je moeder, tante of vrouw 50? Bij Confettifeest.nl vind je een ruim assortiment aan Sarah producten. We hebben decoratie voor iemand die 50 wordt, maar we hebben ook cadeautjes zoals bijvoorbeeld een toilet rol of beker met daarop een leuke tekst.


Lees meer…

26 artikelen  

Verwijder alle
filters

Heldere communicatie
Grote voorraad
Laagste prijsgarantie
Al 28 jaar een feestwinkel
Niet goed, geld terug
28 dagen bedenktijd

Waarom noemen we een vrouw die 50 wordt eigenlijk Sarah?

Wanneer iemand 50 jaar is geweest, wordt vaak gezegd dat hij Abraham heeft gezien. Dit grijpt terug op Johannes 8:57: "Gij zijt nog geen vijftig en ge hebt Abraham gezien?". Voor een 50-jarige vrouw wordt meestal Sarah genoemd. (de halfzus van Abraham) De jarige wordt vaak uitgebeeld met een pop en daarbij een treffende leuze over de jarige.

Wie was Sarah?

Sara of Sarah was volgens de traditie in de Hebreeuwse Bijbel de halfzus en de vrouw van Abraham. Ze komt onder andere voor in het Bijbelboek Genesis. In de Koran wordt haar naam niet genoemd, maar komt ze wel enkele keren voor als vrouw van Abraham.

Sara's oorspronkelijke naam was Sarai. Ze deelde als halfzus van Abraham dezelfde vader, maar had een andere moeder. Volgens de Bijbel was Sarah tien jaar jonger dan Abraham en was ze onvruchtbaar. Abraham had echter van God de belofte gekregen dat hij de vader zou worden van een groot nageslacht. Om aan het beloofde nageslacht te komen bevruchtte Abraham Hagar, Sara's Egyptische slavin, om als draagmoeder namens haar een kind ter wereld te brengen: Ismaël.

God zei echter tegen Abraham, wiens oorspronkelijke naam Abram was, dat Sara zelf een zoon zou baren, ondanks haar hoge leeftijd. Tevens moest hij haar in plaats van Sarai Sara noemen, omdat zij groot was in Gods ogen en er zelfs koningen uit haar nageslacht zouden voortkomen. Deze belofte kreeg zijn vervulling toen Sara toen ze negentig jaar oud was, Isaak baarde.

Zowel de Bijbel als de Koran maken melding van het feit dat Sarah gelachen heeft toen ze een gezant van God hoorde zeggen dat ze een zoon zou baren.