Over ons - Confettifeest.nl

Over ons


Confetti is in 1992 opgericht door Boukje Weewer in de stad Groningen. Na vele jaren ervaring bij de nostalgische speelgoedwinkel Toy Toy. Tevens gevestigd in de Folkingestraat. Was het voor Boukje tijd voor een nieuwe uitdaging. Ze begon een feestwinkel. En dat een paar deuren verder op aan de Folkingestraat.


De eerste dag dat ze haar deuren opende was ze nota bene vergeten Confetti in te kopen. Maar na deze kleine fout heeft ze het weten uit te breiden tot een groot succes. Terwijl ze 2 kinderen opvoedde werkte ze dagen lang om er een groot succes van te maken. Na ongeveer 4 jaar liep het zo goed, dat de noodzaak groeide om te zoeken naar een groter pand.


Deze zoektocht hoefde niet lang te duren, want er stond aan de Folkingestraat een mooi pand vrij. Sterker nog, 2 panden! Er was al een doorgang gemaakt tussen de 2 panden. Het enige wat er hoefde te gebeuren was een likje verf op de muur met felle feestelijke kleuren. Toen der tijd was Confetti nog een feest en kado zaak. Met voornamelijk houten stellingen. Langzamerhand werd wel duidelijk dat er naar de feestartikelen toch wel het meeste vraag was. Dus is het met der tijd uitgegroeid tot één van de leukste feestwinkels van Nederland.


In 1998 kwam Jacco Boddeus de zoon van Boukje af en toe op maandagmiddag helpen in de winkel. Jacco was in die tijd 12 jaar oud. En snapte al veel van het vak. Hij had er wel een iets andere kijk op dan zijn moeder, maar heeft ook heel erg veel van haar geleerd. In de loop der jaren werkte Jacco steeds vaker mee. En vanaf zijn 17e fulltime. Toen Boukje begon met de winkel was er nog weinig concurrentie. Maar later kwam natuurlijk het internet en begon ook de concurrentie toe te nemen. Iets waar Jacco graag op in speelde.


Dus begon hij in 2012 een webshop. De shop was toen nog erg basic. Met niet meer dan 200 producten in de shop. En een erg omslachtig systeem om mee te werken. 3 jaar geleden kwam hij in aanraking met Afosto een bedrijf dat gericht is op de kleine ondernemer, met grote ambities. Met Confetti als pilot ontwikkelden ze een systeem waarbij de voorraad in de winkel perfect samen loopt met de voorraad in de webshop. Dit heeft voor Confetti de doorbraak op internet betekend. Het heeft ook mede mogelijk gemaakt dat Confetti is uitgebreid met dochter pagina's zoals Lederhosen.nl en Dirndljurk.nl. Nu 3 jaar later zijn de ontwikkelingen voor Boukje zo snel gegaan dat ze het niet meer kan bij benen. De technologie streeft haar voorbij. Erg jammer, want de chemie tussen moeder en zoon was en is nog altijd perfect. Maar wanneer de techniek Boukje te snel gaat. Is het gepast dat Boukje zich terug trekt uit het bedrijf, om zo Jacco de ruimte te geven het bedrijf naar een hoger niveau te tillen.


Dit heeft Jacco de mogelijkheid gegeven om zich verder te ontwikkelen en om zakelijk op een andere manier te handelen. Zo is hij in 2016 in aanraking gekomen met het beginnende bedrijf SocialHammer. In eerste instantie ging SocialHammer de facebook marketing voor Confetti voor haar rekening nemen. Maar naar mate de tijd vorderde bleek de klik tussen Lourens Maatjes van SocialHammer en Jacco zo goed dat er meer mogelijkheden voor beide partijen lagen. Laurens wilde zich ook graag gaan richten op de algehele internet marketing, en zag in Confetti een leuke partner om daarmee te starten. Zodoende zijn Jacco en Lourens samen in de boeken gedoken om zo de techniek van de internet marketing onder de knie te krijgen. Dit is uitstekend gelukt. Daarop volgde in samenwerking met Afosto en de lancering van een compleet nieuwe webshop voor Lederhosen.nl.


Deze webshop doet het inmiddels zo goed dat de pakjes niet meer worden ingepakt bij Confetti. Maar dat dit word uitbesteed aan een ander bedrijf. Zodat de focus van Jacco nog op de winkel en de andere shops kan liggen.


De shop waar u nu op zit is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de 3 partijen. Het doel van deze shop is het bereiken van zo veel mogelijk studenten. Confetti gevestigd in de binnenstad van Groningen heeft immers jaren lange ervaring met het leveren van feestartikelen aan studenten. Voor studenten in Groningen is Confetti een begrip. Maar Groningen is inmiddels te klein voor Confetti en de concurrentie op internet neemt toe. Vandaar dat er veel aandacht uit gaat naar de webshop. Jacco is inmiddels erg bedreven in het vinden van de goedkoopste leveranciers en het maken van de beste deals. Waar u als klant uiteraard van profiteert.


De focus ligt op het aanbieden van producten die betaalbaar zijn voor wanneer u het één keer gebruikt. U wilt natuurlijk niet bij ieder thema feestje in hetzelfde kostuum verschijnen. Ook is het prettig dat u bij Confetti in grotere aantallen kunt kopen met hoge kortingen. Ook kun je bij Confetti sparen voor hoge kortingen of leuke prijzen. Zie hiervoor uitleg Confetti punten.


Verder naast de shop kunt u nog altijd in de winkel langs komen om de producten in het echt te bekijken. Confetti is tot op de dag van vandaag nog steeds een bruisende feestwinkel aan de Folkingestraat 28-32 in Groningen.

Openingstijden klantenservice/winkel:

ma 13.00-18.00 uur | di woe vr 10.00-18.00uur | do 10.00-21.00 uur | za 10.00-17.30

Op zaterdag is de webshop klantenservice alleen te bereiken via email. (info@confettifeest.nl)