Abraham 50 - Confettifeest.nl

Abraham 50 groots assortiment. Wordt je vader, oom of man 50? Dan hoort daar zeker een feestje bij! Bij Confettifeest.nl vind je een ruim assortiment aan Abraham producten. We hebben decoratie voor iemand die 50 wordt, maar we hebben ook cadeautjes zoals bijvoorbeeld een toilet rol of beker met daarop een leuke tekst.


Lees meer…

29 artikelen  

Verwijder alle
filters

28 dagen bedenktijd
Niet goed, geld terug
Heldere communicatie
Laagste prijsgarantie
Klantvriendelijk
Grote voorraad

Waarom Abraham?

Wanneer iemand 50 jaar is geweest, wordt vaak gezegd dat hij Abraham heeft gezien. Dit grijpt terug op Johannes 8:57: "Gij zijt nog geen vijftig en ge hebt Abraham gezien?". Voor een 50-jarige vrouw wordt meestal Sarah genoemd. De jarige wordt vaak uitgebeeld met een pop en daarbij een treffende leuze over de jarige. Ook kan een Abraham of Sara als koek geschonken worden aan de jarige.

Wie was Abraham

Abraham, eerder Abram volgens de volksetymologie: "vader van velen / vele volken" is volgens de traditie in de Hebreeuwse Bijbel en de Koran de aartsvader van de Israëlieten en Arabieren. Omdat hij in overdrachtelijke zin ook zo wordt beschouwd van christenen en moslims worden het jodendom, christendom en de islam ook wel Abrahamitische religies genoemd.