Jaren 90 kleding - Confettifeest.nl

In het begin van de jaren 90 was in Amerika hip hop erg populair, dus een oversized wijde hip hop broek en een foute gouden ketting zal het goed doen op een 90’s party.


Lees meer…

49 artikelen  

Verwijder alle
filters

Klantvriendelijk
Niet goed, geld terug
Grote voorraad
Laagste prijsgarantie
28 dagen bedenktijd
Heldere communicatie

De jaren 90 kleding borduurde nog grotendeels voort op de kledingstijlen uit de jaren 80. Zo was het gebruik van fluorescerende neonkleuren nog altijd erg populair!

Wat veel gedragen werd: felgekleurde panty's, panter leggings, spijkerblouses, driekwart-broeken, wielrennersbroekjes, zwarte spijkerjacks, korte jurkjes, beenwarmers & tuinbroeken. Naast de felle kleuren waren ook abstracte motiefjes, zoals rechthoekjes, driehoekjes en spiraaltjes ook helemaal de shit.


Kei vette jaren 90 trainingspakken

In Nederland was de gabber die het straatbeeld bepaalde. Met hun trainingspakken en kale koppen domineerde ze iedere houseparty. De trainingspakken waren wel het kenmerk voor de gabber. Van Aussies tot Cavello’s in de meest felle 90’s kleuren! De dames liepen er ook niet al te charmant bij. Met hun gabber trainingspak en de zijkanten van het hoofd kaal geschoren waren ze bijna net zo intimiderend als de punker uit de jaren 80. Maaaaar er was ook zeker sexyness aanwezig! In de jaren 90 waren de naveltruitjes ook he-le-maal een ding. Dit Fashion item kwam in in de jaren 90 en werd een vast onderdeel van het outfit voor meisjes op een schoolfeest.


Grunge mode in de jaren 90 kleding

In de jaren 90 kleding kwam de Grunge in. Dit kwam mede door de rockbands zoals Nirvana en Pearl Jam. Tienermeisjes en jonge vrouwen droegen versleten jeans met daarop ruitjesblouses met all stars of Dr. Martins met mom jeans. In de jaren 90 Grunge mode werden de kledingstukken ook regelmatig over elkaar gedragen. Zo werden t-shirts vaak in combinatie met een ruitjesblouse gedragen of droegen ze in de jaren 90 kleding lange mouwen t-shirts onder een korte mouwen t-shit.

Nostalgische herinneringen van de jaren 90

Hoe vet zou het zijn om eens weer terug te zoeven naar de jaren 90 in een tijdmachine. Want man, man, man het was toch echt wel een te gekke tijd.

Er waren geen mobiele telefoons of internet, wel Flippo's, een Discman of Walkman, een Aussie en een NOFX trui. Het nostalgische gevoel van op het schoolplein staan met je spinnende jojo en horen bij de alto's, de punkers of hiphoppers. Daarnaast was de 'volle agenda' ook heel cool. Niets vinden we nu zo erg als een volle agenda maar op de middelbare school in de jaren 90 gold 'hoe voller je agenda, des te populairder je was'.

De Nokia 3210 dook toch op in de jaren 90, een grote koelkast waar je lekker mee kunt gooien! Fantastisch!

Slappe sokken in de jaren 90 accessoires

De jaren 90 accessoires waren vrij gevarieerd. De witte afgezakte (slappe) sokken met sneakers waren erg populair. De punkers droegen veel versleten panty's, net panty's, Dr Martins, bandana's en de gabbers en sportieve jaren 90'ers droegen veel felgekleurde kralenkettingen, sportbandjes/zweetbandjes, beenwarmers & neon petjes.

Waarom zou je iets kopen bij Confetti?

De feestwinkel Confetti in Groningen bestaat al meer dan 25 jaar, ooit opgericht door Boukje Weewer en sinds 5 jaar heeft Jacco Boddeus de touwtjes in handen genomen. Wat helaas extreem uit de hand is gelopen... Moeder en zoonlief hebben geen contact meer en Jacco is dramatisch van het padje geraakt.

Neehoor! Grapje! Gelukkig niet zeg! Ze zijn harmonieus uit elkaar gegaan en Confetti staat nu zelfs bekend als de leukste feestwinkel van Groningen! En heeft op internet ook succes met de website Confettifeest.nl en lederhosen.nl.

Kom gezellig eens langs in onze winkel, laat je verbazen door onze knettergekke maar klantvriendelijke verkopers, kijk je ogen rond en knijp in scheetkussens, verras iemand met een lekker stinkvoetensnoepje of een ander lekker snoepje...

Confetti heeft niet alleen een breed assortiment in de winkel maar ook in de webshop, die een snelle service heeft! Want nouja zeg! Als je online besteld voor 16:00 dan is het de volgende dag al in huis!

Bij Confetti kun je vinden: Feestkleding, Carnavalskleding, Verkleedkleding, Feestkleding dames, Carnavalskleding heren, in de verschillende thema's: Jaren 20 tot jaren 80, of van de middeleeuwen tot Moulin Rouge en nog veel meer keuze in feestthema's voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes. Naast carnavalskleding verkopen wij ook voor een lage prijs Accessoires en Pruiken om je carnavalsoutfit helemaal af te maken! Past het niet of bent u niet tevreden? Dan kunt u het altijd retourneren!