Sinterklaas dobbelspel | Regels & uitleg

Slaat Sinterklaas jou de laatste jaren een beetje over met het geven van cadeaus.. Nou ja zeg, gelukkig bestaat er het Sinterklaas dobbelspel. Ga met je familie of vrienden het Sinterklaas dobbelspel spelen en je hebt gegarandeerd een leuke avond. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Nou wij leggen het je uit!


Lees meer…

1 artikelen  

Verwijder alle
filters


 1. Iedereen koopt drie cadeautjes rond de €5,00 (ander bedrag kan natuurlijk ook)
  Tip! Koop 1 cadeautje dat je zelf leuk zou vinden om te krijgen, koop 1 wat heel grappig of juist minder leuk is om te krijgen en neem iets mee uit huis wat je zelf niet meer wilt gebruiken, maar nog wel leuk is om te ontvangen.
 2. Pak de cadeautjes in met Sinterklaas cadeaupapier

Wat heb je nodig op de avond zelf?

 • Vergeet natuurlijk de cadeautjes niet mee te nemen!
 • Grote dobbelsteen (en ja, die hebben wij.. je vindt hem hier)
 • Stopwatch op een mobiele telefoon of een kookwekker
 • De spelregels van het Sinterklaas dobbelspel

Oke, dat was een kleine voorbereiding.. Daar gaan we dan! Voordat je gaat beginnen leg je alle cadeautjes die iedereen heeft meegenomen bij elkaar.. Dat kan gewoon op de grond, het is van belang dat iedereen rondom de cadeautjes gaat zitten!

Ronde 1:

Het dobbelen kan gaan beginnen! De jongste speler mag beginnen en gooit met de dobbelsteen. Het aantal ogen op de dobbelsteen geeft aan wat er moet gebeuren.

 1. Je mag een cadeautje van de stapel pakken. Maar je mag het nog niet uitpakken!
 2. Iedereen geeft de cadeaus die hij heeft aan de persoon links van hem
 3. Je mag een cadeau naar keuze wegpakken bij iemand anders
 4. Iedereen geeft de cadeaus die hij heeft aan de persoon rechts van hem
 5. Geef een cadeau van jezelf aan degene met de minste cadeaus. Heb je geen cadeaus dan heb je ook niks weg te geven en gaat de beurt naar de volgende persoon
 6. Je mag een cadeautje van de stapel pakken en het uitpakken

Ronde 1 is afgelopen wanneer alle cadeautjes van de stapel onderverdeeld zijn. Wanneer de cadeautjes niet meer in het midden liggen gaan we verder naar ronde 2.

Ronde 2:

Iedereen mag nu de cadeautjes uitpakken die nog niet zijn open gemaakt. Het is leuk om even een rondje te doen waarbij iedereen kan zien wie wat voor cadeautjes heeft. Daarna zet je een wekker of stopwatch voor ongeveer 30 of 45 minuten. Het spel gaat verder bij degene die aan de beurt was. Het aantal ogen geeft weer aan wat er moet gebeuren.

 1. Het spel draait om. Degene die voor jou aan de beurt was, mag weer gooien. Je speelt nu tegen de klok in, totdat er weer 1 gegooid wordt en het dobbelspel weer omdraait.
 2. Geef een cadeau van jezelf aan een ander. Heb je geen cadeaus dan heb je ook niks weg te geven en gaat de beurt naar het volgende persoon.
 3. Je mag een cadeau naar keuze wegpakken bij iemand anders
 4. De persoon na jou moet een beurt overslaan
 5. Ruil met iemand een cadeautje naar keuze
 6. Iedereen geeft de cadeaus die hij heeft aan de persoon links van hem

Ronde 2 is afgelopen wanneer de tijd voorbij is. Het Sinterklaas dobbelspel staat altijd garant voor een geslaagde avond. Confettifeest.nl wenst jullie heel veel plezier met spelen!