Jaren 90 kleding mannen - Confettifeest.nl

Jaren 90 kleding mannen


Jaren 90 kleding mannen

Het begin van de jaren 90 kleding mannen leek behoorlijk op de kleding van de jaren 80. Hoewel de nadruk in de jaren 80 lag op het materialisme en het uiten van rijkdom leken de begin jaren 90 juist te dragen om het tonen van nonchalance. Jaren 90 kleding mannen was meestal vrij simpel en gericht op comfort. De Grunge stijl vloeide dan ook voort uit deze relaxte jaren 90 stijl. De Grunge stijl bestond uit kapotte spijkerbroeken, zwarte skinny jeans, shirts met band namen erop, zwarte leren jacks gecombineerd met bijvoorbeeld een houthakkers blouse. Iets later in de jaren 90 ontstond de 'mod' stijl (modernist) deze vloeide voort uit de toenemende populariteit van bands die heel populair waren in de jaren 90 zoals; Oasis, Blur, Placebo en The Verve.
Vele jongens en mannen gingen zich kleden in die 'mod' stijl. Ze droegen bruine leren jacks, paisley blouses, t-shirts met opvallende prints, fluwelen blazers en combineerden dit met een schoudertas en bootschoenen.


Het jaren 90 thema is perfect voor een thema feest omdat je er alle kanten mee op kunt, ook voor mannen! Denk je nou van hey! Die 'mod' of Grunge stijl vind ik dus echt geen snars aan, dan kun je ook voor deze opties gaan:

De snelle gabber in de jaren 90 kleding

De gabber was een opvallende subcultuur in de jaren 90 kleding. Het woord 'Gabber' betekend 'maatje' of 'vriend'. Op de Gabber feesten werd keihard gehakt op gabber muziek in jaren 80 trainingspakken en jaren 90 trainingspakken. Maar naast de jaren 80 trainingspakken en de jaren 90 trainingspakken droegen de gabbers ook vaak een spijkerbroek met daarop een bomberjack en Nike Air Max sneakers.

Hip hop in de jaren 90 kleding

In de jaren 90 kleding was hiphop ook een opvallende subcultuur. 2Pac en Notorious B.I.G. waren erg populair en veel jongeren gingen zich dan ook kleden naar deze artiesten. Typerend voor deze kledingstukken waren afgezakte spijkerbroeken, oversized baseball jacks en trainingspakken. Heb jij nou een jaren 90 thema en ben je nog niet tevreden met jouw outfit? Dan kun je je jaren 90 outfit in deze stijl perfect af maken met een bandana, opvallende diamanten en gouden kettingen!

Waarom zou je iets kopen bij Confetti?

De feestwinkel Confetti in Groningen bestaat al meer dan 25 jaar, ooit opgericht door Boukje Weewer en sinds 5 jaar heeft Jacco Boddeus de touwtjes in handen genomen. Wat helaas extreem uit de hand is gelopen... Moeder en zoonlief hebben geen contact meer en Jacco is dramatisch van het padje geraakt.
Neehoor! Grapje! Gelukkig niet zeg! Ze zijn harmonieus uit elkaar gegaan en Confetti staat nu zelfs bekend als de leukste feestwinkel van Groningen! En heeft op internet ook succes met de website Confettifeest.nl en lederhosen.nl.
Kom gezellig eens langs in onze winkel, laat je verbazen door onze knettergekke maar klantvriendelijke verkopers, kijk je ogen rond en knijp in scheetkussens, verras iemand met een lekker stinkvoetensnoepje of een ander lekker snoepje...
Confetti heeft niet alleen een breed assortiment in de winkel maar ook in de webshop, die een snelle service heeft! Want nouja zeg! Als je online besteld voor 16:00 dan is het de volgende dag al in huis!


Bij Confetti kun je vinden: Feestkleding, Carnavalskleding, Verkleedkleding, Feestkleding dames, Carnavalskleding heren, in de verschillende thema's: Jaren 20 tot jaren 80, of van de middeleeuwen tot Moulin Rouge en nog veel meer keuze in feestthema's voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes. Naast carnavalskleding verkopen wij ook voor een lage prijs Accessoires en Pruiken om je carnavalsoutfit helemaal af te maken! Past het niet of bent u niet tevreden? Dan kunt u het altijd retourneren!