Jaren 50 kleding mannen - Confettifeest.nl

Jaren 50 kleding mannen


Jaren 50 kleding mannen

De jaren 50 kleding mannen was grotendeels gelijk aan aan die van voor de oorlog. Mannen probeerde buitenshuis keurig voor de dag te komen in driedelige kostuums. Maar mannen werden ook losser in het dragen van vrijetijdskleding! Het was niet meer noodzakelijk pakken in één kleur te dragen. Ze kozen er vaak voor om een lichte pantalon te dragen met een donker jasje erop met bijvoorbeeld ruiten.

Wist je dat het omslaan van broeken in de jaren 50 ook in was?

Jaja! In de jaren 50 was het helemaal de shit om je broek met omgeslagen pijpen te dragen!

Wat was nog meer in voor de mannen kleding in je jaren 50?

Het was in de jaren 50 stijl in om tweed jasjes te dragen. Tweed jasjes met brede revers. Brede revers? Huh wat zijn dat denkt u nu misschien? Brede revers zijn jasjes met links en rechts terug gevouwen voorpanden in het verlengde van de kraag. Mannen gingen in de jaren 50 stijl steeds meer overhemden van nylon dragen samen met smalle dassen. Het was niet meer zo gebruikelijk om in de avond een smoking te dragen en in plaats daarvan werden juist donkerkleurige kostuums gedragen in de jaren 50 stijl. Er werden diverse invloeden overgenomen uit de Amerikaanse cultuur in Europa. Jonge mannen gingen zich steeds meer kleden als de Amerikanen. Dit kwam door de enorme populariteit van de geailleerden. Er ontstonden twee soorten groepen in de jaren 50 stijl, namelijk; De ''preppie's'' en de ''Greasers''!

Preppies

De Preppies stonden in de jaren 50 stijl bekend om hun nette en verzorgde jaren 50 kledingstijl. Een nette pantalon en colbert, lakschoenen en het haar in een nette scheiding achterover gekamd. De allerbelangrijkste asseccoires voor een Preppie waren een gestreepte stropdas en een duur horloge.

Greasers

De Greasers stonden in de jaren 50 stijl bekend om een stoere jaren 50 stijl. Deze jaren 50 stijl stond bekend om een blauwe spijkerbroek een zwart leren motorjack en een vetkuif. De greasers werden over het algemeen beschouwd in de jaren 50 als 'Badboys'. Ze waren echte rock & rollers met scheurende motors en natuurlijk zoals in de film 'Grease' samen met hun 'Pink lady's.

Jaren 50 kleding mannen kopen?

Het jaren 50 thema is perfect voor een onvergetelijk feest. Als man kun je je lekker uitleven in de verschillende opties. Of je gaat als verzorgde en aantrekkelijke Preppie waar bijvoorbeeld het Maffia pak perfect voor is of je gaat als één van de stoere sexy greasers! Wij verkopen een breed assortiment aan carnavalskleding en verkleedkleding voor dames en voor heren, jaren 50 accessoires, jaren 50 kleding of andere gekke carnavals spullen voor een lage prijs!

Waarom zou je iets kopen bij Confetti?

De feestwinkel Confetti in Groningen bestaat al meer dan 25 jaar, ooit opgericht door Boukje Weewer en sinds 5 jaar heeft Jacco Boddeus de touwtjes in handen genomen. Wat helaas extreem uit de hand is gelopen... Moeder en zoonlief hebben geen contact meer en Jacco is dramatisch van het padje geraakt.
Neehoor! Grapje! Gelukkig niet zeg! Ze zijn harmonieus uit elkaar gegaan en Confetti staat nu zelfs bekend als de leukste feestwinkel van Groningen! En heeft op internet ook succes met de website Confettifeest.nl en lederhosen.nl.
Kom gezellig eens langs in onze winkel, laat je verbazen door onze knettergekke maar klantvriendelijke verkopers, kijk je ogen rond en knijp in scheetkussens, verras iemand met een lekker stinkvoetensnoepje of een ander lekker snoepje...
Confetti heeft niet alleen een breed assortiment in de winkel maar ook in de webshop, die een snelle service heeft! Want nouja zeg! Als je online besteld voor 16:00 dan is het de volgende dag al in huis!


Bij Confetti kun je vinden: Feestkleding, Carnavalskleding, Verkleedkleding, Feestkleding dames, Carnavalskleding heren, in de verschillende thema's: Jaren 20 tot jaren 80, of van de middeleeuwen tot Moulin Rouge en nog veel meer keuze in feestthema's voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes. Naast carnavalskleding verkopen wij ook voor een lage prijs Accessoires en Pruiken om je carnavalsoutfit helemaal af te maken! Past het niet of bent u niet tevreden? Dan kunt u het altijd retourneren!