Sprookjes kostuums kopen? - Confettifeest.nl

Sprookjes zijn magische en fantasierijke verhalen. De sprookjes zoals Doornroosje, Assepoester, Roodkapje, De Leeuwenkoning, Hans en Grietje, Raponsje en nog vele andere zijn wijze en prachtige verhalen en perfect voor een thema feest, je kunt er namelijk vele kanten mee op in de sprookjes kostuums!


Lees meer…

128 artikelen  

Verwijder alle
filters

Al 28 jaar een feestwinkel
Grote voorraad
Heldere communicatie
28 dagen bedenktijd
Klantvriendelijk
Laagste prijsgarantie

Er zijn ook leuke wist je datjes over de bovengenoemde sprookjes;

  • In de originele versie van roodkapje eet de wolf de grootmoeder en het meisje allebei tegelijk.
  • De oorspronkelijke naam van 'De leeuwenkoning' was de 'King of Jungle'! De makers kwamen er net op tijd achter dat leeuwen niet in de jungle leven maar in de savanne en daarom hebben ze gauw de titel veranderd.
  • Het sprookje van Hans en Grietje is in meerdere landen verschillend. In sommige landen wordt het huis bewoond door een wolf en in andere landen juist door een heks!

Sprookjes kostuums

Heb je een sprookjes thema? Dan kun je flink los gaan. Ik ken het nog wel van vroeger, dat je dan naar zolder holde, naar de oude verkleedkist en allerlei sprookjes kostuums aantrok. Als kind kon je je daar he-le-maal in opgaan! Als volwassene is het ook heerlijk om je af en toe weer even te verdrinken in de sprookjes verhalen van vroeger. Van een Prinsessen kostuum tot een Koning kostuum, een Elfen kostuum of een Kabouter kostuum, een Heksen kostuum of een Feeën kostuum, er zijn zoveel verhalen en mogelijkheden binnen het sprookjes thema en we zijn nooit te oud om hier van te genieten!

Ik wil appelmoes met frietjes en kip

Ja, dat je dan in een chic restaurant zit en eigenlijk het allerliefste appelmoes met frietjes en kip wilt bestellen of uren zorgeloos touwtje wilt springen in je sprookjes kostuum of lekker tikkertje en verstoppertje wilt spelen als een kikker. Of het gevoel van dat je onder de lakens kruipt en denkt, O, die goeie oude tijd waarin er altijd iemand was om je in te stoppen en met een beetje mazzel je een sprookje voorlas.

Sprookjes kostuums geven je het gevoel van weer even kind zijn, onbevangen, geen zorgen, geen stress, dat gelul zeg maar. Maar wel zeker waar!

Ja leuk hoor die sprookjes, maar waar komt het nou vandaan?

Vroeger werden de verhalen al verzonnen over het leven met veel fantasie toegevoegd. Die verhalen werden dan 's avonds bij het kampvuur verteld aan volwassenen en kinderen. Vooral in de middeleeuwen, de tijd van de heksen (die toen al bestonden) en tovenaars ontstonden veel sprookjes. Mensen zagen reuzen en dwergen die in de sprookjes terug kwamen. Vooral goed, kwaad, rijk en arm werden verweven in de sprookjes. In alle sprookjes nemen normen en waarden de belangrijke plaats in en vooral bevatten sprookjes vaak een diepere wijsheid. Toen werd de boekdrukkunst uitgevonden en begonnen mensen de sprookjes te tekenen en omdat dit door meerdere personen gebeurde, zit er altijd verschil in de sprookjes maar de essentie van de verhalen is gelijk! Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse woord ''Sproke'', dat vertelling of verhaal betekent.

Sprookjes kostuums kopen

Wij verkopen een heel breed assortiment aan sprookjes kostuums! Daarnaast kun je natuurlijk zelf ook sprookjes personages bedenken! Combineer bijvoorbeeld een tutu met engelen vleugels en maak je sprookjes kostuum af met een mooie gekleurde pruik! Wij verkopen dit allemaal!

Waarom zou je iets kopen bij Confetti?

De feestwinkel Confetti in Groningen bestaat al meer dan 25 jaar, ooit opgericht door Boukje Weewer en sinds 5 jaar heeft Jacco Boddeus de touwtjes in handen genomen. Wat helaas extreem uit de hand is gelopen... Moeder en zoonlief hebben geen contact meer en Jacco is dramatisch van het padje geraakt.

Neehoor! Grapje! Gelukkig niet zeg! Ze zijn harmonieus uit elkaar gegaan en Confetti staat nu zelfs bekend als de leukste feestwinkel van Groningen! En heeft op internet ook succes met de website Confettifeest.nl en lederhosen.nl.

Kom gezellig eens langs in onze winkel, laat je verbazen door onze knettergekke maar klantvriendelijke verkopers, kijk je ogen rond en knijp in scheetkussens, verras iemand met een lekker stinkvoetensnoepje of een ander lekker snoepje...

Confetti heeft niet alleen een breed assortiment in de winkel maar ook in de webshop, die een snelle service heeft! Want nouja zeg! Als je online besteld voor 16:00 dan is het de volgende dag al in huis!

Bij Confetti kun je vinden: Feestkleding, Carnavalskleding, Verkleedkleding, Feestkleding dames, Carnavalskleding heren, in de verschillende thema's: Jaren 20 tot jaren 80, of van de middeleeuwen tot Moulin Rouge en nog veel meer keuze in feestthema's voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes. Naast carnavalskleding verkopen wij ook voor een lage prijs Accessoires en Pruiken om je carnavalsoutfit helemaal af te maken! Past het niet of bent u niet tevreden? Dan kunt u het altijd retourneren!