Kerst dobbelspel | UItleg & Spelregels

Wil de kerstman jou geen cadeautjes meer geven? Nou ja zeg.. Gelukkig bestaat er het kerst dobbelspel. Ga met je familie of vrienden het kerst dobbelspel vieren en je hebt gegarandeerd een avond vol plezier. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Wij gaan het je uitleggen!


Lees meer…

1 artikelen  

Verwijder alle
filters


Kerst dobbelspel

 • Koop allemaal drie cadeautjes rond de €5,00 (een ander bedrag kan natuurlijk ook)
 • Tip! Koop 1 cadeautje dat je zelf leuk zou vinden om te krijgen, koop 1 cadeautje dat heel grappig of juist vervelend is. En neem iets uit huis mee wat je zelf niet meer wilt gebruiken, maar nog wel leuk is om te ontvangen.
 • Pak de cadeautjes in met kerstpapier

Wat heb je nodig op de avond zelf?

 • Neem de cadeautjes natuurlijk ingepakt mee!
 • Grote dobbelsteen (en ja die hebben wij, je vind hem hier)
 • Stopwatch op een mobiele telefoon of een kookwekker
 • De spelregels van het kerst dobbelspel

Dat was een kleine voorbereiding, nu gaan we de regels bij langs.. vergeet deze dus niet uit te printen! Maakt het spelen iets makkelijker. Het is belangrijk dat alle cadeautjes bij elkaar worden gelegd en daarom heen gaat iedereen zitten.

Ronde 1:

Het dobbelen kan gaan beginnen! De jongste speler mag beginnen met het gooien van de dobbelsteen. Het aantal ogen op de dobbelsteen geeft aan wat er moet gebeuren.

 1. Je mag een cadeautje van de stapel pakken. Maar je mag het nog niet uitpakken!
 2. Iedereen geeft de cadeaus die hij heeft aan de persoon links van hem
 3. Je mag een cadeau naar keuze wegpakken bij iemand anders
 4. Iedereen geeft de cadeaus die hij heeft aan de persoon rechts van hem
 5. Geef een cadeau van jezelf aan degene met de minste cadeaus. Heb je geen cadeaus dan heb je ook niks om weg te geven en gaat de beurt naar de volgende persoon
 6. Je mag een cadeautje van de stapel pakken en het uitpakken

Ronde 1 is afgelopen wanneer alle cadeautjes van de stapel onderverdeeld zijn. Wanneer de cadeautjes niet meer in het midden liggen gaan we door naar ronde 2.

Ronde 2:

Iedereen mag nu de cadeautjes uitpakken die nog niet open zijn gemaakt. Het is leuk om even een rondje te doen waarbij iedereen kan zien wie wat voor cadeautjes heeft. Daarna zet je een wekker of stopwatch voor ongeveer 30 of 45 minuten. Het spel gaat verder bij degene die aan de beurt was. Het aantal ogen geeft weer aan wat er moet gebeuren.

 1. Het spel draait om. Degene die voor jou aan de beurt was, mag weer gooien. Je speelt nu tegen de klok in, totdat er weer 1 wordt gegooid en het dobbelspel weer omdraait.
 2. Geef een cadeau van jezelf aan een ander. Heb je geen cadeaus dan heb je ook niks weg te geven en gaat de beurt naar het volgende persoon
 3. Je mag een cadeau naar keuze wegpakken bij iemand anders
 4. De persoon na jou moet een beurt overslaan
 5. Ruil met iemand een cadeautje naar keuze
 6. Iedereen geeft de cadeaus die hij heeft aan de persoon links van hem

Ronde 2 is afgelopen wanneer de tijd voorbij is. Het kerst dobbelspel staat altijd garant voor een geslaagde avond. Confettifeest.nl wenst jullie dan ook heel veel plezier met spelen!