Carnavalskleding nodig? Bestel nu bij Confettifeest.nl

Carnaval begint in Nederland meestal al op 11 november. Nou ja, voor de echt fanatieke mensen. Voor de meeste mensen duurt carnaval van zondag t/m dinsdag. De datu…


Lees meer…

1425 artikelen  

filters

28 dagen bedenktijd
Laagste prijsgarantie
Al 28 jaar een feestwinkel
Klantvriendelijk
Heldere communicatie
Grote voorraad

m waarop het gevierd wordt, wordt bepaald door de kerkelijke kalender. Het is dus niet ieder jaar op dezelfde datum. maar wat wel vast staat is dat het startsein ieder jaar plaats vind op de elfde van de elfde om precies 11:11 uur. De reden waarom het altijd op de elfde valt heeft met het getal 11 te maken. Dit word van oudsher aangezien als het getal van dwazen en gekken.

Carnaval in Nederland

In Nederland wordt canaval het meest gevierd in het zuiden van het land. Denk daarbij aan Noord-Brabant, Limburg, Zeeuws Vlaanderen, regio Arnhem/Nijmegen, delen van de Achterhoek, Salland, Twente en een aantal Utrechtse plaatsen. Daarnaast zijn er nog een aantal Katholieke plaatsen in Nederland waar het wordt gevierd.

Wat te doen met Carnaval

Tijdens carnaval kun je je even anders gedragen dan je normaal gewend bent. Van oorsprong is carnaval namelijk een omkeringsritueel. Waarin maatschappelijke rollen worden omgedraaid en normen over gewenst gedrag worden opgeschort. Het dragen van masker zou van oorsprong te maken hebben met het vereren van overleden voorouders. Door je te representeren als je voorouder, hoopte men de geest van de voorouder gunstig te stemmen. Tegenwoordig is iedereen natuurlijk over de top verkleed en is het bijna een wedstrijd geworden, wie de gekste outfit draagt. Hoe gekker hoe beter! Want tijdens carnaval hoef je even niet te doen wat de maatschappij van je verwacht. Dus wat doe je tijdens carnaval? je gaat even helemaal uit je plaat!