Ga verkleed als circus freak! - Confettifeest.nl

Ga verkleed als circus freak!

Alle inspiratie voor Das Coen und Sander fest!
29 January 2020

Das Coen und Sander Circus Freaks!

Jawel... Circus freaks! Ze zijn er in ALLE vormen en maten! Vroeger in het circus had je de circus freaks, dit was een tentoonstelling van rariteiten en zeldzaamheden. Mensen met een fysieke handicap, intertekstuele kenmerken of andere

buitengewone ziektes en aandoeningen die werden tentoongesteld om het publiek te choqueren.

Ook werkten er mensen in het circus als freaks die buitengewone dingen konden, zoals; vuur spuwen, deeg slikken of andere bijzondere handelingen. Ook dieren met vergroeiingen
werden gebruikt, bijvoorbeeld varkens met meerdere ogen of koeien met meerdere koppen. Best wel ziek eigenlijk hè? Gelukkig werd er steeds meer kritiek geleverd dat het
werd gebruikt als entertainment, zo werden de aandoeningen wetenschappelijk verklaard als genetische mutaties of zeldzame ziektes.


giphy.gif


Als je denkt aan het woord ‘Freak’ klinkt dat niet zo gauw positief maar juist de ‘Freaks’ zijn te gek!
Circus freaks’ kunnen namelijk bijzondere dingen zoals het vuur spuwen, het deeg slikken, het zwaarden slikken en nog meer rariteiten.


Het is helemaal fantastisch om als circus freak verkleed te gaan, dit omdat het origineel is en je er super veel kanten mee op kunt!
Maak je klaar voor een heleboel tips en inspiratie, let the freakshow begin!
___


2014113120-Balkje.jpg

1. De sterke man

Wil het maar niet lukken op Tinder maar is het wel eens tijd om je slag te slaan? Ontdek je nieuwe talent als Sterke man tijdens het Coen und Sander fest! Sloof je uit, beetje spierballen showen en voor je het weet hangen ze allemaal om je nek. Win win situatie!
Voor Das Coen und Sander sterke man kun je het beste een gestreept pak combineren met een plak snor, of neem ons sterkste of sterke man kostuum. Denk jij nou van uhm, ik drink liever liters bier en knabbel liever aan vette hotdogs dan dat ik naar de sportschool ga? Voor die snoepers verkopen wij de sterke man voorbind... BODY! Oelalala! Wij zouden zeggen, hey ho lets go!


1702796225-Balkje.jpg

2. De zwaarden slikker

Ben jij altijd de grappenmaker op een feest? Dan is de zwaardenslikker een perfect Das Coen und Sander circus karakter voor jou!
De zwaardenslikker is ontzettend origineel en best makkelijk om te combineren qua kostuum! Neem een steampunk-achtig kostuum, een zwaard, plak tattoo's en voor de heren; een snor! De meeste van ons kennen waarschijnlijk nog wel het grapje die onze vader kon maken en dat grapje blijft dan ook leuk.. al helemaal wanneer iedereen dronken is en je mensen makkelijk in de maling kunt nemen! HEHE!


Denk je nu van huh? Welk grapje hebben jullie het nou over? Probeer het dan niet eerst zelf uit maar bekijk even deze video hoe het grapje werkt:


Bij het circus denk je aan strepen en gestreepte outfits, deze doen het ook zeker goed bij zwaardenslikkers. Denk hierbij aan een mime speler kostuum! Al gaat het circus jaren terug en kun je als zwaarden slikker je ook goed thuis voelen in jaren 20 / steampunk stijl.

Voor de heren:
Combineer zwarte bretels met een zwarte hoed en plak nep tattoos op en je bent er al! (En vergeet het zwaard natuurlijk niet en het zwarte oogpotlood op je oogleden).

Voor de dames:
Kies voor een jurkje in de steampunk stijl of maak je outfit zwart wit gestreept. Draag een hoed en plak jezelf ook vol met tattoos!

READY TO BE A FREAKING FREAKING COOL FREAK!

1924041385-Balkje.jpg

3. De Vuurspuwer

OH YES! FIRE BABY! Ben jij een HOT persoon? Oftewel, heet? On fire? Speel jij graag met vuur? Was jij vroeger altijd die pyromaan in de klas? En wil je nu een keer zonder huisarrest een vuur karakter zijn? Dan is de vuurspuwer een perfect karakter voor jou! Maar let wel op: Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je Das Coen und Sander fest in de hens steekt en dat je dan lachend weg rent, dus houdt dat vuur maar wel even thuis en leef je helemaal uit in het kostuum van een circus vuurspuwer!
Net als de zwaardenslikker voelt dit circuskarakter zich helemaal thuis in het jaren 20 thema en gaan we nog even door in de steampunk richting!

Voor de heren:
Als Vuurspuwer is het helemaal perfect als je met een blote bast gaat en de rest van je karakter af maakt met Steampunk accessoires zoals een hoed en bril.
Ga jij liever niet met een blote bast? Dan is een steampunk kostuum te gek!

Voor de dames:
Je kunt kiezen voor een steampunk jurkje met net panty, draag daarbij dan een steampunk hoed, een kraag en parelkettingen en je bent helemaal READY!

5085226090-CoenSander_vuurspuwer.jpg1116982500-Balkje.jpg


4. De vrouw met de baard

Als jij wilt gaan voor het echte circus thema dan hoort daar natuurlijk de vrouw met de baard bij! De vrouw met de baard is een old school circus karakter die bij het circus vroeger, bij de circus freaks behoorde. Kies voor dit kostuum natuurlijk voor een mooie baard, een jurk en dos jezelf lekker op met make-up. Qua make-up raden we aan om even een kijkje te nemen bij de make-up die ook perfect is voor de showgirls. (Zie de tutorial). De vrouw met de baard is perfect voor heren en voor dames, beide werkt het super grappig! Dus, wil jij echt heel graag stralen en mensen laten glimlachen tijdens Das Coen und Sander fest? Kies dan voor de vrouw met de baard en mensen piesen geheid in hun broek van het lachen! OH YES!


Maar voor het vrouw met de baard kostuum kun je (voor de dames) vrijwel iedere jurk combineren met een baard! Neem bijvoorbeeld een jaren 20 jurkje of zelfs een middeleeuwse jurk is te gek! En natuurlijk een sexy baard!


2391322849-Balkje.jpg
5. De messenwerper

De messenwerper... YES! Die hoort natuurlijk ook bij het circus, de spanning en is ook nog eens een super origineel karakter voor Das Coen und Sander circus fest!
Was jij vroeger altijd die persoon die spannende dingen uithaalde? En dat een beetje in je dagelijkse leven mist?
Wij zouden zeggen, weg met de thee onderzetters en kaasworst plankjes! Kom maar op met die messenwerper diep in jou!

giphy.gifVoor het kostuum van een messenwerper hebben wij HET perfecte duo voor heren en dames:1697287221-Balkje.jpg


Meer circus inspiratie nodig? Check onze andere blogs!

SHOWGIRLS | CIRCUS DIRECTEURS| CLOWNS & ACROBATEN